Onuachu geniet na transfer naar Genk: Blij dat ik hier kan spelen

Onuachu geniet na transfer naar Genk: "Blij dat ik hier kan spelen"

20-10-2019 08:00
1

Na het vertrek van Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard tastte KRC Genk afgelopen zomer diep in de buidel. Het betaalde zes miljoen euro om Paul Onuachu naar Limburg te halen. In een korte periode kon de spits ook al indruk maken.

Tegen Standard wist hij niet te scoren, maar daarvoor was Onuachu goed voor vier doelpunten in vier wedstrijden. Voor Onuachu is het ook genieten bij Genk. "Ik ben blij dat ik hier eindelijk kan spelen", zegt hij bij La Capitale.

"Het bestuur van Genk polste me al in januari, maar toen werd er geen akkoord gevonden. Ik wou absoluut naar hier komen omdat er een mooi project op tafel ligt en omdat de manier van voetballen me bevalt en bij me past", aldus de spits.

Al was het wel lang onderhandelen voor Genk, dat flink moest betalen voor Onuachu. "Uiteindelijk maakt het maar weinig uit of ik nu 3, 6 of 12 miljoen euro gekost heb. De directie - met Dimitri de Condé op kop - wou me echt omdat ik een atypisch profiel heb en dat was wat ze zochten. Ik had nog één jaar contract en ik had mijn avontuur in Denemarken afgesloten met een landstitel. Het was het goede moment om te vertrekken."