Eupen doet onderin goede zaak na winst tegen Oostende

19-10-2019 21:51

Onderin het klassement heeft KAS Eupen een goede zaak gedaan. Zaterdagavond won het met 2-3 op het veld van KV Oostende.

Laatkomers in de Versluys Arena misten het openingsdoelpunt. Al in de eerste minuut deed Milicevic de netten trillen. Toch was het de thuisploeg dat met een voorsprong mocht gaan rusten. Vijf minuten na de 1-0 hing Canesin de bordjes weer in evenwicht. Vlak voor het rustsignaal zorgde Vandendriessche voor de 2-1.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Eupen langszij. Amat bracht de Panda's weer in de match. De bezoekers konden daarna weer op voorsprong komen. Faes stapte fout uit en Bautista strafte genadeloos af, 2-3. Aan de stand zou nadien niets meer veranderen. Eupen eindigde wel nog met tien na rood voor invaller Koch.

Door de zege telt Eupen nu negen punten. Het springt over Waasland-Beveren (zeven punten) in de stand. Cercle Brugge blijft laatste met drie punten. De Vereniging komt zondag nog in actie tegen Charleroi.