KV Kortrijk wint zesde keer op rij derby van Zulte Waregem

19-10-2019 21:51
5

Vorig seizoen gaf KV Kortrijk Zulte Waregem maar liefst vijf keer slaag. Zaterdag pakte KVK voor de eerste keer dit seizoen de scalp van Essevee. De thuisploeg haalde het met 2-0.

Na vier minuten deed Ocansey de netten al trillen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd. Uitstel was geen afstel, want binnen het kwartier had Kortrijk haar voorsprong te pakken. Mensah liep Ocansey aan en de bal verdween op de stip. Vanaf elf meter verschalkte Mboyo Bossut.

Tien minuten later zag ook Hornby een doelpunt afgekeurd worden. Volgens de VAR maakte Kagelmacher immers eerst hands. Zulte Waregem ontsnapte dus weer, maar kreeg voor de rust wel een tweede opdoffer te verwerken. Beranhino liep tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht vervroegd inpakken.

In de tweede helft bleef Kortrijk de wet dicteren. Uiteindelijk was het kapitein Van Der Bruggen die in zijn honderdste match voor KVK de score verdubbelde. Na de 2-0 bleef de thuisploeg dollen met Zulte Waregem, dat Bossut dankbaar mocht zijn. De doelman van Essevee voorkwam een echte afstraffing.