Chelsea en Leicester pakken overwinning, weer puntenverlies Tottenham Hotspur

19-10-2019 18:00 Laatste update: 18:21

Chelsea ontvangt Ajax volgende week woensdag met zelfvertrouwen. De generale repetitie voor het Champions League-duel op Stamford Bridge werd winnend afgesloten door The Blues, ten koste van Newcastle United: 1-0.

Chelsea speelde een aardige wedstrijd tegen Newcastle, maar vergat zichzelf te belonen. Dat had onder meer te maken met Tammy Abraham. De gedeelde topscorer van de Premier League slaagde er maar niet in te scoren, waardoor het lang spannend bleef.

De verlossing kwam uiteindelijk in de 73ste minuut. Alonso kreeg de bal van de achttienjarige uitblinker Callum Hudson-Odoi en haalde de trekker over: 1-0. De voorsprong van Chelsea kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Tottenham Hotspur stelde voor eigen publiek weer teleur. Stadgenoot Watford kwam na zes minuten op voorsprong via Abdoulaye Doucouré en hield stand tot de slotfase. Dele Alli zorgde ervoor dat Spurs toch nog een punt overhield aan de thuisweedstrijd.

Leicester City, met Youri Tielemans als basisspeler en Dennis Praet als invaller, won met 2-1 tegen Burnley. Jamie Vardy wiste het openingsdoelpunt van Chris Wood uit. Tielemans zorgde in de slotfase voor de overwinning van Leicester met een knap doelpunt.

Wolverhampton Wanderers, met Leander Dendoncker de hele wedstrijd op het veld, kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Southampton. Danny Ings zette de bezoekers op voorsprong, maar Raul Jimenez bezorgde de Wolves een puntje vanop de penaltystip.