Gedeelde koppositie Wolfsburg, Bayern in eerste én laatste minuut verrast

19-10-2019 17:30

De Bundesliga heeft – in ieder geval voor een paar uur – twee koplopers. Bayern München, RB Leipzig, VfL Wolfsburg én SC Freiburg lieten punten liggen: Wolfsburg staat nu wel samen met Borussia Mönchengladbach aan kop, maar Die Fohlen spelen om 18.30 uur nog tegen Borussia Dortmund.

Aan het begin van de voetbalmiddag stonden Bayern en RB Leipzig met nog vier clubs op een gedeelde derde plek. VfL Wolfsburg had één punt meer, stond tweede en moest afreizen naar Leipzig. Voor rust gebeurde er niet veel, kort na de pauze werd de wedstrijd opengebroken: Timo Werner ging met een lange bal van keeper Péter Gulácsi aan de haal, omspeelde Wolfsburg-goalie Pavao Pervan en schoof de 1-0 binnen. Deze stand bleef niet op de borden staan: Wout Weghorst stond in de slotfase op de goede plek om de 1-1 binnen te tikken.

Der Rekordmeister moest op bezoek bij FC Augsburg al vroeg aan de bak: Bayern kreeg een inworp van Stefan Lichtsteiner niet weg en Marco Richter schoot binnen een halve minuut al de 1-0 binnen. Bayern had ruim 89 minuten om iets aan de achterstand te doen en slaagde daar ook in. Robert Lewandowski kopte na een kwartier een voorzet van Serge Gnabry binnen en staat na acht competitiewedstrijden – waarin hij elke wedstrijd wist te scoren – al op twaalf goals.

Gnabry zelf schoot kort na rust de 1-2 in de verre hoek. Het leek genoeg voor Bayern, dat in de extra tijd echter een vervelende verrassing kreeg: Alfred Finnbogason kon ongehinderd de 2-2 binnentikken.