Messi, Griezmann en De Jong leiden Barcelona naar eerste plek in Spanje

19-10-2019 15:00 Laatste update: 15:02

FC Barcelona mag zich in elk geval de komende uren koploper van de Primera División noemen. De ploeg van uitblinker Frenkie de Jong had zaterdagmiddag geen moeite met Eibar en klimt door de zege naar de eerste plaats.

Barça-trainer Ernesto Valverde had in Ipurua weer een basisplaats ingeruimd voor Frenkie de Jong, die een middenveld vormde met Sergio Busquets en Arthur Melo. Voorin stonden Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann. De eerste kansen waren echter voor Eibar, dat brutaal begon en het Barça lastig maakte.

Het eerste doelpunt, na dertien minuten, was echter voor Barça. Griezmann kreeg een zee van ruimte en rondde via de binnenkant van de paal af: 0-1. De bezoekers uit Catalonië kregen, onder aanvoering van een sterke De Jong, kansen op meer, maar het duurde tot de 58ste minuut voor er weer een goal viel. Messi maakte de 0-2 na een combinatie met De Jong, Suarez en Griezmann.

Even later werd Eibar de nekslag toegediend door Barcelona. Messi toonde zich onbaatzuchtig en legde de bal breed op Suarez, voor wie het vervolgens een koud kunstje was: 0-3. De Jong werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Door de zege gaat Barça aan kop met één punt voorsprong op Real Madrid. De Koninklijke speelt zaterdag nog tegen promovendus Real Mallorca.