Verwachte elf van Anderlecht: 'Vercauteren voert liefst vier wissels door'

Verwachte elf van Anderlecht: 'Vercauteren voert liefst vier wissels door'

19-10-2019 09:34 Laatste update: 09:41
12

Frank Vercauteren maakt zaterdag tegen Sint-Truiden zijn rentree als hoofdcoach van Anderlecht. Vercauteren wil zich met zijn eerste opstelling direct laten gelden.

Anderlecht wist voor de interlandbreak in Charleroi eindelijk nog eens drie punten te pakken (1-2). Ondanks die belangrijke opsteker lijkt Vercauteren de basiself stevig te wijzigen. Op basis van de laatste trainingen worden er liefst vijf nieuwe namen aan de aftrap verwacht.

Meest opvallende naam is die van Marco Kana. De 17-jarige Kana mag zich volgens Het Laatste Nieuws opmaken voor zijn basisdebuut, nadat de jeugdinternational pas 38 minuten op het hoogste niveau in de benen. Links in de defensie krijgt Kana niet Sieben Dewaele, maar Elias Cobbaut naast zich.

Op het middenveld geen Samir Nasri. Al heeft dat een medische reden. De Fransman staat circa zes tot acht weken langs de kant. Yari Verschaeren zal zo meer vanuit de middenlinie komen te spelen. Alexis Saelemakers neemt de vrijgekomen plaats op de flank in.

De verwachte elf van Anderlecht: Van Crombrugge; Sardella, Sandler, Kana, Cobbaut; Sambi Lokonga, Vlap, Verschaeren; Saelemaekers, Roofe, Chadli