Leverkusen laat koppositie Bundesliga liggen, Mönchengladbach mag Frankfurt danken

18-10-2019 22:47

Bayer Leverkusen is er niet in geslaagd de koppositie in de Bundesliga te grijpen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd er met 3-0 verloren. Gonçalo Paciência maakte de eerste twee treffers en Bas Dost pikte tien minuten voor tijd ook zijn doelpunt mee.

Paciência zette zijn team al snel op een 1-0 voorsprong na een geweldige pass van Danny da Costa. De spits dook op achter de laatste linie van Leverkusen en schoot via keeper Hrádecky raak.

Het duurde niet lang voordat Leverkusen zich nog verder in de nesten werkte. Aleksandar Dragovic probeerde een schot te blokken in het eigen strafschopgebied maar zwaaide wild met zijn armen, waardoor hij voorkwam dat de bal richting het doel van Hrádecky vloog. Scheidsrechter Christian Dingert twijfelde niet en wees naar de penaltystip. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Paciência, waardoor Leverkusen al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek.

De ploeg van Peter Bosz had verreweg het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Het zat de ploeg ook niet echt mee, want tot twee keer toe besloot de VAR geen penalty toe te kennen aan de uitploeg. Leverkusen kreeg in de tweede helft voldoende kansen om de spanning terug te brengen, maar tien minuten voor tijd besliste Dost de wedstrijd in het voordeel van Frankfurt met een typisch 'Dost-doelpunt': de spits frommelde zich langs de verdediging en tikte binnen.

Leverkusen kon bij winst de koppositie grijpen in de Bundesliga, maar blijft door het verlies steken op de achtste plek en ziet Frankfurt zelfs aan zich voorbijgaan.