Club Brugge heeft aan één geldig doelpunt voldoende om Moeskroen te verslaan

18-10-2019 22:23
12

Club Brugge heeft de interlandbreak goed overleefd. Vrijdagavond won het met het kleinste verschil bij Royal Excel Moeskroen. Hans Vanaken maakte voor Club Brugge het enige doelpunt van de partij.

Club Brugge neemt het dinsdag in de Champions League op tegen PSG. Vrijdagavond wilde Blauw-Zwart dus niet al te veel kruid verschieten op Le Canonnier. Dat lukte. In een kansarme eerste helft kwam Club Brugge vlak voor de pauze op voorsprong. Vanaken zorgde voor de 0-1.

Bij Moeskroen was men van mening dat het doelpunt afgekeurd moest worden. Vlak voor het doelpunt was er een duel met Boya en Dennis waar ze in Henegouwen van vonden dat de speler van Club Brugge een overtreding maakte. De scheidsrechter en de VAR lieten begaan.

Twee afgekeurde doelpunten
Na de rust probeerde Moeskroen even gas te geven, maar Club Brugge hield simpel stand. Op het uur counterde Club Brugge snel. Schrijvers – die nog eens mocht starten – verschalkte Butez, maar de vlag ging terecht omhoog voor buitenspel.

Aan de andere kant kreeg Mignolet amper werk op te knappen. Vlak voor het einde zag de doelman van Club Brugge Osabutey plots voor hem opduiken, maar ook zwak in zijn handen koppen. Helemaal in het slot kreeg Diatta nog de bal tegen de touwen, maar ditmaal oordeelde de VAR en de ref dat Vormer eerst handspel maakte. Zo bleef het 0-1 voor Club Brugge.