Marin (ex-Standard) moet zich aanpassen aan Ajax: Kon verschil goed voelen

Marin (ex-Standard) moet zich aanpassen aan Ajax: "Kon verschil goed voelen"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 21:40vr 18-10-2019 om 21:40

Razvan Marin twijfelt er niet aan dat hij een nieuwe kans krijgt bij Ajax. De Roemeen heeft van trainer Erik ten Hag enkele handvaten gekregen om zich te verbeteren, vertelt hij op FOX Sports.

Marin merkt dat het niveau bij Ajax hoger ligt dan bij Standard Luik. "Ik kon het verschil in het begin heel goed voelen. Het ritme van het spel, de kwaliteit van de passes. Ik moest me hier aanpassen. Nu speel ik niet zoveel, maar ik werk hard om weer terug te komen in het eerste elftal. Als je van stad, club en land wisselt is het de eerste drie à vier maanden altijd moeilijk", stelt hij.

De 23-jarige middenvelder stelt dat het steeds beter gaat, mede dankzij Dusan Tadic. "Meestal trek ik op met Tadic. Hij is ook mijn kamergenoot. Hij heeft mij in het begin erg geholpen. Hij liet mij restaurants en leuke plekken zien. We praten over alles. Over voetbal, persoonlijke dingen. Echt over alles. Hij is erg aardig. Ik ben blij dat ik bij hem ben en dat hij ervaringen met mij deelt. Het is fijn om een ouder iemand dichtbij je te hebben."

Ondertussen werkt Marin hard op de training. "Ik wacht op mijn volgende kans en als ik hem krijg, zal ik er staan. De trainer heeft veel met mij gesproken. Hij zei dat ik gefocust en positief moet blijven. Hij zei dat als ik hard blijf werken, het goedkomt. Ik weet dat mijn moment zal komen."

Marin kreeg enkele tips van Erik ten Hag. "Hij zei dat ik sneller beslissingen moet nemen. Dat was ook mijn probleem in het begin." De Roemeen begrijpt dat hij uit de basis verdween na een matige start. "Daarna wonnen we alles, dan is het moeilijk om het weer aan te passen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kan Marin het niveau van Ajax aan?

Ja
64%
Nee
36%
(78 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws