OFFICIEEL: Liverpool geeft 'verdediger van wereldklasse' nieuw contract

OFFICIEEL: Liverpool geeft 'verdediger van wereldklasse' nieuw contract

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 20:15vr 18-10-2019 om 20:15

Joël Matip blijft ook de komende seizoenen bij Liverpool. De 28-jarige verdediger heeft een nieuw, meerjarig contract getekend, meldt de Premier League-koploper.

Matip kwam in de zomer van 2016 over van Schalke 04, waar hij acht jaar speelde. Liverpool lijfde de in Duitsland geboren international van Kameroen transfervrij in. Manager Jürgen Klopp noemde dat eind september 'nog een van de beste zaken die de club de afgelopen jaren deed'.

"Zoals het team is geëvolueerd en beter is geworden, geldt dat ook voor Joël", zegt de Duitser nu op de clubsite. "Ik zei eerder dit seizoen al dat het aantrekken van een speler met zijn kwaliteiten een van de beste, meest ongelooflijke zaken is die de club heeft gedaan sinds ik hier ben. Dat begint nu voor iedereen duidelijk te worden."

Minder kritiek
De kritiek op Matip is namelijk verstomd, ziet Klopp. "In het begin waren er misschien wat vragen over zijn consistentie, maar nu niet meer. Joël opereert dit hele jaar al als een verdediger van wereldklasse en hopelijk blijft dat nog lang zo. Ik zie weinig spelers op zijn positie die constant zo'n hoge kwaliteit leveren."

Matip krijgt op dit moment de voorkeur boven Joe Gomez en Dejan Lovren en vormt een duo met Virgil van Dijk. Volgens Engelse media ligt Matip nu tot medio 2024 vast.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws