Vercauteren een klankbord voor Kompany? Die luistert naar niemand

Vercauteren een klankbord voor Kompany? "Die luistert naar niemand"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 17:11vr 18-10-2019 om 17:11

Yves Vanderhaeghe en Olivier Deschacht zijn boezemvrienden, maar zaterdag staan ze tegenover elkaar in de streekderby KV Kortrijk en Zulte Waregem. In de aanloop naar de derby ging het duo akkoord met een dubbelinterview. Daarin ging het uiteraard ook over hun grote liefde Anderlecht.

Het Nieuwsblad opperde dat Franky Vercauteren een klankbord kan worden voor Vincent Kompany. Zowel Deschacht als Vanderhaegehe schiet bij die suggestie in de lach. "Wij kennen Vercauteren. Die luistert naar niemand", aldus Deschacht. Vanderhaeghe weet dat Vercauteren heel direct gaat zijn. "Ja is ja, neen is neen."

Deschacht denkt dat de combinatie Kompany-Vercauteren wil goed gaat werken. "Er is maar één Belg naar wie Kompany luistert, en dat is Vercauteren. Hij is misschien wel de beste trainer die ik ooit had. Met hem bereik je je doel", is hij vol vertrouwen.

De clubicoon van paars-wit heeft nog wel een belangrijk advies voor ex-ploegmaat Kompany. "Wat ik vind, is dat Kompany niet één trainer mag kopiëren. Hij heeft zoveel goeie trainers in zijn carrière gehad dat hij van elk van hen iets kan opsteken en Kompany moet worden. Hij mag niet Guardiola 2.0 proberen te zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Probeert Kompany teveel Guardiola te kopiëren?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws