OFFICIEEL: Balakov stapt na avond vol incident op als bondscoach van Bulgarije

OFFICIEEL: Balakov stapt na avond vol incident op als bondscoach van Bulgarije

18-10-2019 16:45 Laatste update: 17:00
0

Krasimir Balakov heeft ontslag genomen als bondscoach van Bulgarije, zo melden Sky Sports en verschillende Bulgaarse media. Het nieuws volgt op de wedstrijd tegen Engeland, waarin de supporters van het land zich misdroegen op de tribunes en zich racistisch uitlieten tegenover de spelers van Engeland. De coach liet na de wedstrijd nog weten niets mee te hebben gekregen van de situaties op de tribunes.

De 53-jarige coach stond al langer onder druk bij Bulgarije en heeft nu dus besloten ontslag te nemen na de schandelijke taferelen op de tribunes in de wedstrijd tegen Engeland. De coach stond pas een aantal maanden aan het roer bij de nationale ploeg.

Bulgarije verloor met 0-6 van Engeland en vanaf de tribune waren onder meer apengeluiden te horen richting de donkere spelers van The Three Lions. Verschillende fans besloten daarnaast een nazigroet te brengen. Balakov zorgde na afloop voor opschudding door te verkondigen dat hij de taferelen op de tribunes niet mee had gekregen en vond dat ook de Engelse supporters zich onrespectvol gedroegen.

Balakov was eerder werkzaam voor onder andere FC Sankt Gallen, Hajduk Split, FC Kaiserslautern en FC Litex Lovetch voordat hij begon aan de klus bij het nationale elftal.

Update: De Bulgaarse voetbalbond heeft het vertrek van Balakov ondertussen bevestigd via een communiqué. Balakov zou zijn opgestapt vanwege de teleurstellende resultaten (laatste plaats in groep A met 3 op 21, nvdr.). Over de weerzinwekkende gebeurtenissen in Sofia wordt geen woord geschreven in het persbericht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie