FC Barcelona en Real Madrid akkoord over nieuwe datum El Clásico

FC Barcelona en Real Madrid akkoord over nieuwe datum El Clásico

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 15:34vr 18-10-2019 om 15:34

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 15:37vr 18-10-2019 om 15:37

FC Barcelona en Real Madrid spelen de Clásico niet op zaterdag 26 oktober, maar woensdag 18 december. Dat hebben de twee Spaanse topclubs vrijdag besloten.

De beladen topper tussen Barça en Real stond voor volgende week zaterdag gepland in Camp Nou. Door de aanhoudende onrust in Catalonië vanwege de veroordeling van negen seperatistische leiders tot lange celstraffen moet de Clásico echter worden verplaatst.

Vrijdag legde de Spaanse voetbalbond de verantwoordelijkheid bij Barcelona en Real Madrid voor het kiezen van een nieuwe datum. De twee clubs waren er snel uit. De wedstrijd is verplaatst van 26 oktober naar 18 december.

Barça neemt de maatregel onder protest. 'De club heeft het volledige vertrouwen in de beschaafde en vredelievende houding van zijn leden en fans, die zich altijd op een uitmuntende manier gedragen in Camp Nou', luidt het statement.

'Desondanks, nadat we de beslissing van de wedstrijdleiding van de RFEF hadden ontvangen om de wedstrijd wegens uitzonderlijke omstandigheden uit te stellen, stelt de club 18 december als datum voor.' Ook Real Madrid communiceert dat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws