De vergunning is binnen: Royal Antwerp FC kondigt bouw van nieuwe tribune aan

De vergunning is binnen: Royal Antwerp FC kondigt bouw van nieuwe tribune aan

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 15:42vr 18-10-2019 om 15:42

Royal Antwerp FC heeft vrijdag zeer mooi nieuws gekregen van de Stad Antwerpen. Het Schepencollege heeft de bouwvergunning voor een nieuwe tribune goedgekeurd. Ghelamco gaat kortelings starten met het realiseren van de nieuwe Tribune 4, zo kondigt Antwerp via haar website aan.

De renovatie van Tribune 4 is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de club. 'Met het oog op de verdere uitbouw van de Bosuil-site is deze bouwvergunning een essentiële stap om onze club structureel uit te bouwen. Na de oplevering van deze tribune kan er vanaf het seizoen ’20-’21 Europees voetbal gespeeld worden in eigen stadion', klinkt het in een officieel communiqué.

The Great Old heeft grootse plannen met de tribune. Het belangrijkste is het creëren van een groot sfeervak voorzien met een capaciteit van 3.800 staanplaatsen. Tijdes Europese matchen zullen zitplaatsen worden. Boven de sfeertribune komt er gedeelte voor families. Hier kunnen nog eens 3.855 fans plaatsnemen. Tot slot zijn er ook 50 plaatsen voorzien voor mensen met een beperking.

Niet alleen supporters, maar ook alle spelers - van jeugd tot eerste elftal - zullen genieten van de nieuwe faciliteiten. 'De tribune zal ook dienst doen als trainingscentrum voor de jeugd, beloften en A-kern spelers en dit met de uiterst moderne technologieën om zo zich maximaal te focussen op het voetbal. Hierin worden onder meer kleedkamers, doucheruimtes, ontspanningsruimtes en revalidatieruimtes voorzien. RAFC bouwt hiermee letterlijk verder aan de toekomst van de jeugd', deelt het tot slot mee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws