Joos ziet Kompany en De Bruyne Man City in de problemen brengen: Groot probleem

Joos ziet Kompany en De Bruyne Man City in de problemen brengen: "Groot probleem"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 13:44vr 18-10-2019 om 13:44

Man City was vorig seizoen nog oppermachtig in de Premier League, maar heeft het nu bijzonder moeilijk. De Engelse kampioen heeft na acht speeldagen al een achterstand van acht punten op leider Liverpool. Volgens Filip Joos is dat geen toeval.

Volgens de analist zit Man City in slechte papier door twee landgenoten: Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. "Op dit moment staat het achterin niet stevig genoeg bij City om de weelde van voorin te kunnen dragen", legt Joos uit bij Sporza.

"Ze missen een fitte Kompany. Ik denk dat ze op dit moment zeker spijt hebben dat ze hem hebben laten gaan. Achterin ligt het grootste probleem", geeft Joos aan.

Maar ook het gebrek aan De Bruyne speelt Man City parten. "Zonder hem draait het niet en dat is ook een groot probleem. Als De Bruyne speelt, straalt hij zoveel energie uit en neemt hij die ploeg echt op sleeptouw", klinkt het.

"Maar hij speelt niet alles en dan heeft City het moeilijk. Manchester City moet eigenlijk al alles gaan halen tegen de topploegen en daar zie ik ze wel toe in staat, maar dan wel mét Kevin De Bruyne. Hij is de motor, de man die het overwicht wél kan omzetten in kansen", aldus Joos.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws