Wesley vertelt hoe kind op 14-jarige leeftijd hem hielp aan carrière als prof

Wesley vertelt hoe kind op 14-jarige leeftijd hem hielp aan carrière als prof

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 13:16vr 18-10-2019 om 13:16

Wesley Moraes is bezig aan zijn grote doorbraak in Engeland. Na enkele successvolle seizoenen bij Club Brugge zette hij de stap naar Engeland. Dat hij ooit zo doorbreken als profvoetballer was een absolute noodzaak.

De spits had het in Brazilië niet altijd even makkelijk. Zijn vader stierf toen Wesley amper negen jaar oud was. Vijf jaar later, op veertienjarige leeftijd, kreeg Wesley ook zijn eerste kind.

"Het was niet makkelijk toen want ik probeerde ook profvoetballer te worden. Ik moest overdag gaan werken in de fabriek, 's avonds was er dan de training", zegt Wesley bij Sky Sports.

Op zestienjarige leeftijd kreeg Wesley zelfs een tweede kind. "Toen mijn kinderen werden geboren, vertelde ik mezelf dat ik er alles aan moest doen om profvoetballer te worden", onthult de Braziliaan. "Wanneer ik voetbal moet ik denken aan mijn mama, mijn kinderen, mijn familie, iedereen."

Laatste kans
Wesley kreeg proefperiodes bij Atlético Madrid en in Frankrijk, maar wist niet te overtuigen. "Elke keer ik arriveerde bij een team, kreeg ik een nee. Ik ging testen bij zes ploegen alvorens in Slowakije bij Trencin te belanden. Ik dacht echt dat het voorbij was voor mij, gelukkig kreeg ik nog een kans."

Bij Trencin wist Wesley ook Club Brugge te overtuigen, dat hem weghaalde uit Slowakije. Bij de Bruggelingen speelde Wesley zich uiteindelijk in de kijker van Aston Villa.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws