Zomeraanwinst van KAA Gent wacht op zijn kans: De plaatsen zijn duur

Zomeraanwinst van KAA Gent wacht op zijn kans: "De plaatsen zijn duur"

18-10-2019 11:15 Laatste update: 11:32
21

KAA Gent regelde in maart al de transfer van Jan Van Den Bergh, maar de centrale verdediger heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld. Hij moest dan ook vijf maanden herstellen van een zwaar hoofdletsel, maar nu is hij terug fit.

Na twee harde kopduels met achtereenvolgens Igor De Camargo en Tom De Sutter ontstond er een bloedprop in de hersenen van Van Den Bergh. "Begin mei - we woonden al in Gent - werd ik op een nacht wakker. Ik kon niet meer praten en had geen gevoel meer in mijn handen. Mijn armen waren ook verlamd. Heel heftig allemaal", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

"Eerst lag ik wel nog vijf dagen op de afdeling voor intensieve zorgen en na mijn ingreep - er werd een schedelboring uitgevoerd - moest ik nog vijf dagen op intensieve zorgen verblijven. Die eerste weken kampte ik met felle hoofdpijn, maar ik kreeg wel al voor die ingreep de garantie dat ik opnieuw zou kunnen voetballen. Een opluchting, ook al heeft het herstel langer geduurd dan voorzien."

Nu is hij wel klaar om KAA Gent te helpen. "Ik wil in de eerste plaats zo snel mogelijk een plekje in de wedstrijdselectie veroveren, dat zou al heel mooi zijn. Maar ik ben realistisch: de plaatsjes zijn heel duur bij AA Gent en het niveau op training is indrukwekkend.”

Schrik om in duel te gaan heeft Van Den Bergh niet. "Je mag niet te veel nadenken. Ik kreeg ook de garantie dat ik evenveel risico heb om nog eens zo'n blessure op te lopen als elke andere speler. Eerst had ik soms nog wat last van mijn coördinatievermogen in duels, maar nu voel ik me weer kiplekker. Ik voel me weer profvoetballer, een heerlijk gevoel.”

No Poll