Bölöni over contractverlenging Lamkel Zé: Goed gezien van bestuur

Bölöni over contractverlenging Lamkel Zé: "Goed gezien van bestuur"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 11:00vr 18-10-2019 om 11:00

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 11:10vr 18-10-2019 om 11:10

Antwerp heeft dit seizoen al aardig wat strubbelingen gehad met Didier Lamkel Zé. Toch mocht de Kameroener een nieuw contract tekenen. Coach Laszlo Bölöni weet heel goed waarom.

"Het is goed dat Didiers contract is opengebroken, ook al is hij niet de makkelijkste om mee te werken", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Lamkel Zé is iemand die bij momenten al heeft getoond dat hij een erg bruikbaar element is. Ik heb ook het gevoel dat hij op een dag helemaal gaat 'ontploffen'. Van het bestuur is het dus tactisch goed gezien om Didier langer vast te leggen."

Bölöni blijft wel op zijn hoede. "Als coach moet ik veel met hem bezig zijn en achter zijn veren zitten. Op zich is hij best een aangename jongen, maar op training geeft hij soms een gedemotiveerde indruk. Als Didier volwassener wordt – in zijn manier van denken en in zijn gedrag - kan hij het ver brengen. Stap voor stap zijn we een soort evenwicht aan het vinden, al blijft dat broos."

Lamkel Zé blijft een ruwe diamant. "Wie was Lamkel Zé toen hij hier een dik jaar geleden toekwam? Het is niet dat we hem bij PSG zijn gaan halen, hé. In het begin wist Didier zelf niet eens wat zijn beste positie was. De ene keer zei hij dat hij een aanvaller was, de andere keer een nummer zes, maar dan zonder ballen te recupereren (grijnst). Bij ons is hij een betere voetballer geworden. Ik ben blij dat hij dat zelf ook inziet en dat hij zijn lot nu een jaar langer aan de club heeft verbonden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede beslissing van Antwerp?

(648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws