Broos springt in de bres voor Club Brugge-speler: Hij is o zo nuttig

Broos springt in de bres voor Club Brugge-speler: "Hij is o zo nuttig"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 10:15vr 18-10-2019 om 10:15

Club Brugge raast als een trein door de competitie. Hugo Broos, de ex-coach van Club, ziet het graag gebeuren. Hij is vooral blij dat Mats Rits zo goed presteert binnen het elftal.

Over Rits wordt weinig gesproken, maar Broos is een grote fan. "Ik zal je zeggen: zonder Rits is Club hetzelfde niet. Ze hebben Balanta gekocht voor die positie - wel, geef mij maar Rits. Hij is een - ik mag het woord éigenlijk niet gebruiken, want het is denigrerend tegenover zijn verdiensten - 'modale' voetballer, maar o zo nuttig. Sober, groot loopvermogen, pakt ballen af, doet niks wat hij niet kan... Een keer dat Rits niet meedoet, zul je zeggen: 'Oei, Rits doet niet mee.'"

Ook Ruud Vormer valt absoluut in de smaak bij Broos. "Vormer is een van de meest intelligente voetballers die ik zag. Hij kiest voor zichzelf en voor de ploeg nagenoeg altijd de beste oplossing. Een type Staelens? Vormer is beter. Technisch beter. Wat Lorenzo wél had: hij was nóg meer box-to-box dan Vormer. Lorre blééf maar gaan. Vormer wacht meer op de juiste momenten om in de zestienmeter te komen. Een mix van Staelens en Vormer zou je een wereldvoetballer geven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de beste van de twee?

(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws