'Piqué en Dembélé slaan training over voor Catalaanse demonstratie'

'Piqué en Dembélé slaan training over voor Catalaanse demonstratie'

18-10-2019 10:13
6

Gerard Piqué en Ousmane Dembélé hoeven zich vrijdag niet te melden op het trainingsveld en zullen zaterdagmiddag ook niet aanwezig zijn tijdens het uitduel met Eibar, meldt AS. De centrale verdediger en de buitenspeler zijn komend weekend geschorst en zullen zaterdagochtend individueel trainen.

Vrijdag is het tijd voor hele andere activiteiten: volgens AS heeft het tweetal zich solidair verklaard met de Catalaanse demonstranten die al dagenlang op de barricaden staan. In reactie op de hoge gevangenisstraffen voor enkele pro-Catalaanse politici is er voor komend weekend een staking afgekondigd: Piqué en Dembélé zullen zich in het stadscentrum van Barcelona melden om hun steun te betuigen.

De overige spelers van FC Barcelona trappen zaterdagmiddag om 13.00 uur af tegen Eibar. Men zal de reis naar Baskenland waarschijnlijk per bus en niet per vliegtuig af moeten leggen, omdat de luchthaven van Barcelona deze week onbegaanbaar was door alle demonstraties. De maatschappelijke onrust in Catalonië zorgt er hoogstwaarschijnlijk ook voor dat El Clásico van zaterdag 26 oktober naar een later tijdstip wordt verplaatst.