Als clubs zaken doen met Bayat, wie zijn wij dan om Maes geen job aan te bieden

"Als clubs zaken doen met Bayat, wie zijn wij dan om Maes geen job aan te bieden"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 07:15vr 18-10-2019 om 07:15

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 07:17vr 18-10-2019 om 07:17

Peter Maes mag zich terug trainer noemen sinds zijn naam vernoemd werd in ‘Operatie Propere Handen’. Bij 1B-club Lommel SK mag de Limburgers opnieuw timmeren aan de weg omhoog.

Bij Lommel zijn ze maar wat blij dat ze een naam als Maes in huis kunnen halen. "Voor ons is Peter Maes eigenlijk een opportuniteit", zegt managing director Rudi Vandenput in Het Laatste Nieuws. "Mocht zijn naam niet bezoedeld zijn door die rechtszaak, dan zouden we een trainer met zijn kwaliteiten niet kunnen betalen en dan zou hij zelf ook niet naar Lommel komen.”

Bovendien is Maes een man uit de streek. "Hij is nét de man die we nodig hebben - een coach die met sterke hand zijn groep onder controle kan houden, een local boy die zelf nog bij Lommel speelde, met tonnen ervaring. Zóveel trainers passen er niet in dat profiel."

Propere Handen
Bij Lommel maalt men dan ook niet om zijn rol in de zaak-Dejan Veljkovic. "We wisten ook dat er negatieve commentaren zouden zijn, vooral van buiten Lommel: 'Kijk, de sjoemelaar mag weer beginnen.'"

"Maar als grote clubs opnieuw zaken doen met Mogi Bayat, als zij het zich kunnen permitteren om open en bloot te praten met protagonisten uit dat dossier, wie zijn wij dan om te zeggen dat Peter zijn job niet meer mag doen? Hij fraudeerde misschien met zijn eigen inkomen, maar hij heeft het land niet ten gronde gericht, hé. Peter is collateral damage", besluit Vandenput.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Maes de juiste trainer voor Lommel?

(1145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws