'Villarreal en Atlético Madrid akkoord: plannen om wedstrijd in VS te gaan spelen'

'Villarreal en Atlético Madrid akkoord: plannen om wedstrijd in VS te gaan spelen'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 17:33do 17-10-2019 om 17:33

De Primera Division-bazen blijven proberen een competitiewedstrijd te verplaatsen naar de Verenigde Staten. Waar een poging om Barcelona-Girona van vorig seizoen te verplaatsen naar de Verenigde Staten nog op niets uitliep, lijkt het er dit seizoen wel van te komen.

Volgens de BBC lijkt de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Villarreal van december dit jaar gespeeld te gaan worden in Miami. Dat melden onder meer Diario AS en de BBC. "Deze wedstrijd zou een verdere duw in de strategie van La Liga's internationalisering zijn, iets dat voor alle clubs voordelen op moet leveren", verklaart de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Javier Tebas (te zien op de foto naast Lionel Messi).

Ook de voorzitters van Atlético Madrid en Villarreal willen graag dat de wedstrijd in de Verenigde Staten wordt gespeeld. "We zouden het Spaanse voetbal dichter bij de fans brengen die buiten de Spaanse landgrenzen wonen. Het zal een geweldige wedstrijd zijn, die aan zal tonen hoe we het vaker moeten gaan doen in de toekomst."

Beide teams zijn akkoord gegaan om de wedstrijd van 6 december te spelen in Miami. La Liga heeft een verzoek neergelegd bij de Spaanse voetbalbond om de wedstrijd te verplaatsen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws