Geen plaats bij Anderlecht meer voor laatkomers en ongedisciplineerde spelers

Geen plaats bij Anderlecht meer voor laatkomers en ongedisciplineerde spelers

17-10-2019 17:29 Laatste update: 17:33
1

RSC Anderlecht komt komend weekend weer in actie. Een wedstrijd waar alle fans ongetwijfeld naar uitkijken met de terugkeer van Frank Vercauteren. De nieuwe trainer neemt Anderlecht opnieuw onder zijn hoede. zal hij ook voor successen zorgen?

Vercauteren heeft alvast één grote fan: Jonathan Legear. De flankspeler kent Vercauteren nog van zijn periode bij Anderlecht, toen de nieuwe T1 nog assistent was van Hugo Broos. Samen met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre mocht hij proeven van profvoetbal.

"We hadden alle drie een sterke persoonlijkheid, maar we spraken af dat we onszelf in vraag zouden stellen. Franky vond dat leuk," geeft Legear aan bij L'Avenir. "Hij trok ons omhoog. Hij was streng, maar altijd eerlijk en rechtvaardig."

Toch kreeg Vercauteren kritiek dat hij niet met de jeugd kon (of kan) werken. "Er is toen in die periode veel gezegd over Tioté en Mbokani. Dieumerci werd de beste spits van België, maar hij had in die tijd niets bewezen en kwam vijftien keer te laat op training. Met Vercauteren is dat onvergeeflijk", aldus Legear.