Liverpool zoekt nog altijd opvolger voor Benteke tegen Manchester United

Liverpool zoekt nog altijd opvolger voor Benteke tegen Manchester United

17-10-2019 16:42 Laatste update: 18-10-2019 21:55
5

Heel wat fans kijken uit naar het duel van zondag in de Premier League, Manchester United – Liverpool. Op Old Trafford hebben de Reds het de afgelopen jaren knap lastig. Ter illustratie Liverpool zoekt nog altijd een opvolger voor Christian Benteke in het hol van de leeuw.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Benteke voor Liverpool speelde. In het seizoen 2015 – 2016 verdedigde onze landgenoot één seizoen de kleuren van Liverpool. In dat jaar trof hij negen keer raak in de competitie. Eén goal scoorde hij op het veld van Manchester United. Tijdens de 3-1 nederlaag op 12 september 2015 redde de Rode Duivel de eer van Liverpool met een wereldgoal. 

Sindsdien maakte geen enkele speler van Liverpool meer een veldgoal op Old Trafford. James Milner scoorde immers een strafschop in 2017 (1-1) en een jaar later maakte Eric Bailly een eigen doelpunt (2-1).

De voorbije jaren verloor Liverpool telkens punten bij de vijand uit Manchester. Het is van de 0-3 zege in 2014 geleden dat Liverpool nog eens kon winnen op Old Trafford. Sindsdien verloor het drie keer en speelde het twee keer gelijk. In het Theatre of Dreams bleef Liverpool vorig seizoen op 0-0 steken. Pijnlijk genoeg voor Liverpool eindigde het vorig seizoen op één punt van Manchester City in het eindklassement.