Geen monsterloon voor Mertens bij Napoli: 'Verhuis maar naar China dan'

Geen monsterloon voor Mertens bij Napoli: 'Verhuis maar naar China dan'

17-10-2019 15:15 Laatste update: 15:39
15

Dries Mertens heeft nog steeds geen nieuw contract ondertekend bij Napoli. De Rode Duivel bespreekt al met Napoli over een nieuwe verbintenis, maar een akkoord is er nog niet. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis lijkt ook geen zin te hebben om Mertens zomaar eender welk salaris aan te bieden.

Mertens werd net zoals zijn ploegmaat Callejon de voorbije maanden (en jaren) al meermaals gelinkt aan een transfer richting China. In het Verre Oosten kan het duo flink wat meer geld verdienen, maar dat zet De Laurentiis niet onder druk. "Ik wil absoluut niet over de schreef gaan voor hen", zegt De Laurentiis bij Sky Sport Italia.

Een enorme salarisverhoging zit er dan ook niet in. "Elke speler heeft zijn waarde, gebaseerd op de positie die hij speelt, hoe hij speelt en hoe oud hij is. Als Mertens en Callejon verraders willen zijn in China, dan is dat maar zo", klinkt het hard.

"In dit leven moet je kiezen tussen het geluk met een job die je graag doet of werken om het geld. Voor mij is geld geen doel, maar een middel. Als dat voor Mertens en Callejon wel zo is, moeten ze maar naar China verhuizen."