Maes reageert op nieuwe job bij Lommel: Dat doet iets met een mens

Maes reageert op nieuwe job bij Lommel: "Dat doet iets met een mens"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 14:15do 17-10-2019 om 14:15

Donderdag stelde Lommel Peter Maes aan als nieuwe trainer. Voor Maes is het zijn eerste job na zijn ontslag bij Lokeren en sinds zijn naam viel in het dossier Propere Handen. De trainer is maar wat blij dat zijn ex-ploeg hem weer in de armen sluit.

Bij de persconferentie van Maes werd eerst met veel woorden ex-trainer Stefan Gislason bedankt voor bewezen diensten. Daarna nam Maes zelf het woord. "Ik hoop niet dat je binnenkort hetzelfde betoog moet houden over mij", grapte Maes.

Daarna begonnen de serieuze teksten. "Wij weten allemaal wat een ontslag betekent. Maar ik denk niet dat je bij mij zal zeggen dat ik een gentlemen ben. Ik ben een ander soort van mens. Maar ik ben in ieder geval heel content dat ik terug aan de slag kan als coach. Dat is het allerbelangrijkste."

Op woensdag nam Lommel - dat voorlaatste staat in de Proximus League - contact op met Maes. "Gisteren ben ik gecontacteerd door Ronny Geneugden met de vraag of het me interesseerde. Ik weet wel wat hier de laatste maanden geleden is gebeurd bij de club. Ik zie wat een engagement hier is. Hoeveel mensen uit het verleden worden teruggehaald. Hoeveel voetbal-knowhow er is met Ronny, Philip Haagdoren en Harm Van Veldhoven. Ik denk dat dit heel mooi is om hier te werken."

Voor Maes is Lommel een nieuw begin na een woelige periode. "Ik heb een goed gesprek gehad met de eigenaar. Dat klikte. Ik weet wat de bedoelingen zijn op lange termijn. Dat zint mij wel. Ik was er snel uit. Ik wil hier een steentje aan bijdragen. Ik heb een verleden bij Lommel. De club waar ik mijn jeugd heb doorgebracht dat die mij nu omarmen na een heel moeilijke periode voor mij. Dat doet wel iets met een mens. Ik wil dit project laten slagen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws