Legear laat zich uit over ex-coach Vercauteren: Dat vergeeft hij niet

Legear laat zich uit over ex-coach Vercauteren: "Dat vergeeft hij niet"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 11:15do 17-10-2019 om 11:15

Frank Vercauteren is vorige week begonnen aan zijn opdracht bij Anderlecht. Hij moet daar de brokken lijmen. Volgens zijn ex-speler Jonathan Legear gaat dat zeker lukken.

"Over het algemeen heb ik nooit een betere trainer gehad dan Vercauteren", vertelt Legear bij L'Avenir"Toen ik zestien was, is hij mij komen overtuigen om bij Anderlecht te tekenen. Hij was toen maar de T2 van Hugo Broos, maar had al veel te zeggen bij Anderlecht. Hij hield zich vooral bezig met de jeugd. Hij heeft mijn carrière in gang gezet."

Vercauteren kan de jeugd van Neerpede zeker wat bijbrengen. "Bij hem kreeg je geen kansen als je niet de juiste mentaliteit had. Het was niet altijd makkelijk. Eén keer maakte hij me kwaad door me een extra training te geven terwijl alle anderen vrij hadden. Ik moest een uur lang voorzetten trappen. Toen ik zei dat ik moe werd, vertelde hij dat ik een weekje verlof kon krijgen... ik begreep de boodschap en bood mijn excuses aan."

Uiteindelijk braken wel maar enkele jeugdspelers door. "Buiten Kompany en Vanden Borre was ik de enige. We hadden allemaal een sterke persoonlijkheden en daagden onszelf uit. Franky vond dat leuk. Hij was streng, maar rechtvaardig. Dieumerci Mbokani werd later de beste spits van België, maar in die tijd liet hij niets zien en kwam hij vijftien keer te laat op training. Vercauteren vergeeft je dan niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat Vercauteren zal slagen bij Anderlecht?

(1508 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws