Osimhen (ex-Charleroi) maakt indruk in Frankrijk: Clubs staan in de rij

Osimhen (ex-Charleroi) maakt indruk in Frankrijk: "Clubs staan in de rij"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 10:45do 17-10-2019 om 10:45

Laatste update: donderdag 17 oktober 2019 om 10:58do 17-10-2019 om 10:58

Victor Osimhen was vorig seizoen al een uitblinker bij Charleroi, maar ook de overstap naar Lille heeft hij moeiteloos verteerd. De Nigeriaanse spits zou wel eens heel snel nog hoger kunnen spelen.

Charleroi wist Osimhen voor liefst twaalf miljoen euro te verkopen aan Lille. Een toptransfer, zo vertelt de Franse commentator Sirik Geffray bij Sporza"Zeggen dat Osimhen een voltreffer is voor Rijsel is een understatement. Hij is dé sensatie op dit moment en met zeven goals ook de topschutter van de Ligue 1."

Lille ruikt nog meer geld voor Osimhen. "De club wrijft zich al in de handen, want als hij zo voortdoet, zullen de clubs op het einde van het seizoen in de rij staan voor hem. Je weet hoe bijvoorbeeld Engelse clubs zijn. Dan kan zijn prijs van twaalf miljoen maal drie of vier gaan."

Die transfer kan er volgende zomer al komen. "Na de match tegen Straatsburg vertelde een verdediger dat niet alleen zijn kwaliteiten om een goal te maken Osimhen zo goed maken, maar ook de druk die hij bij balverlies op de verdediging van de tegenstander zet. Er zijn geluiden te horen dat hij al klaar is voor een stap hogerop omdat hij wel al een soort afgewerkt product is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ligue 1 Lille

Poll

Is Osimhen al 40-50 miljoen waard?

(71 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws