Vercauteren ziet struikelblok bij Anderlecht: ‘Daar slagen ze niet in’

Vercauteren ziet struikelblok bij Anderlecht: ‘Daar slagen ze niet in’

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 09:44do 17-10-2019 om 09:44

Frank Vercauteren begint aan het echte werk bij RSC Anderlecht. Het analyseren is voorbij en de eerste wedstrijd staat voor de deur voor de oefenmeester. Zondag wacht STVV.

Het Laatste Nieuws meldt dat Vercauteren veel met Vincent Kompany zal overleggen voor de basisopstelling bijeen te stellen. Eens de wedstrijd begint neemt Vercauteren de beslissingen. De coach zag Anderlecht alvast met 1-4 verliezen van KV Mechelen en trok daaruit ook conclusies.

‘Op zich niets alarmerends, maar het gaf Vercauteren wel de bevestiging van wat hij de tweede helft ook al op Charleroi had gezien en waar paars-wit in andere wedstrijden onder leed: Anderlecht slaagt er niet in om ook bij balverliés de tegenstander onder druk te zetten’, klinkt het.

Vercauteren is op zoek naar strijders. ‘Kompany wilde dominant voetballen vanuit balbezit, Vercauteren trekt die lijn door - de huisstijl indachtig -, maar de 'meer realistische' coach wil daar een dimensie aan toevoegen: de tegenstander ook bij balverlies vastzetten. En daar heeft hij 'mannen' voor nodig.’

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws