Enorme domper bij Man Utd, Pogba én De Gea out voor 'Liverpool'

Enorme domper bij Man Utd, Pogba én De Gea out voor 'Liverpool'

16-10-2019 22:37
1

De zorgen zijn zeer groot voor Manchester United in aanloop naar de Premier League-topper tegen Liverpool van zondag. Manager Ole Gunnar Solskjaer kan geen beroep doen op steunpilaren David De Gea én Paul Pogba, bevestigt hij tegenover Sky Sports.

De Gea raakte dinsdag geblesseerd in het EK-kwalificatieduel van Spanje met Zweden (1-1). De doelman moest zich in Solna na een uur laten vervangen door Kepa Arrizabalaga. Een klein kwartier eerder verrichtte hij nog twee knappe reddingen, voordat Marcus Berg hem alsnog passeerde. Door de liesblessure van De Gea verdedigt Sergio Romero het doel tegen Liverpool.

United moet daarnaast Pogba nog missen tijdens de kraker op Old Trafford. De Franse middenvelder ontbrak in vijf van de laatste zeven duels van The Mancunians door enkelklachten. Pogba liet de voorbije interlandperiode aan zich voorbij gaan om aan zijn herstel te werken, maar Solskjaer bevestigt dat hij een terugval heeft gehad. "Paul was geblesseerd, kwam terug en werkte heel hard. Misschien heeft hij door de pijngrens gespeeld."

Jesse Lingard ontbreekt eveneens tegen The Reds. Anthony Martial, Luke Shaw en Aaron Wan-Bissaka zijn mogelijk wel inzetbaar. United beleeft de slechtste start in de clubgeschiedenis en staat slechts twaalfde. Liverpool is daarentegen nog foutloos en voert de ranglijst aan.