Gekwalificeerd voor het EK, maar is België ook al zeker van twee tegenstanders?

Gekwalificeerd voor het EK, maar is België ook al zeker van twee tegenstanders?

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 21:17wo 16-10-2019 om 21:17

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 21:46wo 16-10-2019 om 21:46

De Rode Duivels zijn al zeker van het EK en mogen zich al voorbereiden op het toernooi. Er mag uitgekeken worden naar de loting, die zal uitmaken wie onze tegenstanders zijn in de poulefase. Al lijken de Rode Duivels al bijna zeker te zijn van twee tegenstanders.

Er zijn momenteel nog maar zes landen geplaatst voor het EK, maar omwille van het 'nieuwe' EK kunnen we al bijna zeker zijn van twee tegenstanders. Dat valt te lezen bij Het Laatste Nieuws. Het komend EK wordt over heel Europa gespeeld, waar er al twaalf stadions en gastlanden voor werden aangeduid. Per groep zijn er ook twee speelsteden, waar logischerwijs een land dat geplaatst is in de poule terechtkomt met het eigen voetbalstadion.

De speelsteden en groepen
Groep A: Rome (Italië) - Bakoe (Azerbeidzjan)
Groep B: Sint-Petersburg (Rusland) - Kopenhagen (Denemarken)
Groep C: Amsterdam (Nederland) - Boekarest (Roemenië)
Groep D: Londen (Engeland) - Glasgow (Schotland)
Groep E: Bilbao (Spanje) - Dublin (Ierland)
Groep F: Berlijn (Duitsland) - Boedapest (Hongarije)

Het is ook belangrijk om te kijken welke landen zich als reekshoofd zullen plaatsen voor het EK en in pot 1 belanden. Ons land heeft genoeg aan één punt. Als we kijken naar de huidige stand, zullen ook Italië, Nederland of Duitsland, Engeland, Spanje en Oekraïne reekshoofden worden. Die landen krijgen op de loting in principe dan ook eerst een poule toegewezen.

Daardoor kunnen we al enkele landen zoals Italië, Engeland en Spanje zeker indelen in één bepaalde groep. Doordat de UEFA Oekraïne en Rusland ook niet in dezelfde groep kan zetten, is het bijna zeker dat de Rode Duivels samen met Rusland in groep B belanden (ervan uitgaande dat België als reekshoofd eindigt tijdens de kwalificatiecampagne) op het EK. Meldt Het Laatste Nieuws.

Tweede tegenstander
Door de verdeling van de speelsteden zal Denemarken, bij plaatsing voor het EK, ook in groep B belanden. De Denen hebben genoeg aan een vier op zes tegen Gibraltar en Ierland om zich te plaatsen voor het EK. Het vierde en laatste land zal uit pot drie of vier komen, onmogelijk een topland op basis van de huidige rankings.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws