Genk grijpt in bij eigen fans na onregelmatigheden in partij tegen STVV

Genk grijpt in bij eigen fans na onregelmatigheden in partij tegen STVV

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 21:02wo 16-10-2019 om 21:02

De supporters van KRC Genk hebben zich onlangs niet van hun beste kant laten zien. In het duel tegen STVV ging het mis, waardoor de wedstrijd voortijdig gestaakt moest worden. Komend weekend volgt er weer een pittige verplaatsing naar Standard. Bij Genk maant men de supporters aan tot kalmte.

Het richt zich via de officiële website met een 'belangrijke mededeling' tot de eigen supporters. 'Soms laten de supporters zich meeslepen in gedragingen die de club en andere supporters schade toebrengen', klinkt het.

'Zo hanteert de Belgische Voetbalbond bijvoorbeeld een nultolerantie voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions, iets waarvoor KRC Genk al herhaaldelijk is beboet. KRC Genk komt hierdoor in een negatief daglicht. Dergelijke gedragingen stroken niet met de normen en waarden waar KRC Genk voor staat', valt er te lezen.

Afspraken
Genk heeft dan ook ingegrepen en vergaderde met enkele sfeergroepen van de club. Tijdens die vergadering werden er afspraken gemaakt. 'Om te beginnen zullen er tijdens de eerstvolgende wedstrijd Standard-KRC geen vuurpijlen worden aangestoken. De sfeergroepen zullen er zelf intern op toezien dat de gemaakte afspraken worden gerespecteerd', schrijft de club.

'De club heeft aangegeven dat nieuwe problemen – naast de standaardsancties vanwege club en overheid – aanleiding zullen geven tot corrigerende maatregelen vanuit de club, ondermeer op vlak van het aantal tickets voor uitwedstrijden', aldus Genk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een correcte ingreep van Genk?

(318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws