Denswil maakt indruk na vertrek bij Club Brugge: “Misschien kan hij nog hogerop”

Denswil maakt indruk na vertrek bij Club Brugge: “Misschien kan hij nog hogerop”

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 17:28wo 16-10-2019 om 17:28

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 17:40wo 16-10-2019 om 17:40

Stefano Denswil liet Club Brugge achter zich en Bologna legde zes miljoen euro op tafel voor de Nederlandse verdediger. In Italië maakt hij indruk volgens Willem Haak, kenner van het Italiaanse voetbal.

Tegenover Sporza laat Haak zich uit over Denswil. "Verrassend vond ik die keuze niet per se. Bologna is een mooie stap voor een speler die nog niet klaar is voor de absolute top, maar wel voor de middenmoot in een topcompetitie. Bologna heeft een mooi plan uitgetekend met zijn Amerikaanse eigenaar. Ze hebben zich afgelopen zomer goed versterkt en volgens mij kunnen ze ontwikkelen tot een goede middenmoter, die meedoet voor Europees voetbal."

"Toen hij bij Ajax wegging een aantal jaar geleden, was Club Brugge best een vreemde stap”, gaat Haak verder. “In Nederland dachten we: wat zal er met zijn carrière gebeuren? Maar ik was onlangs bij Bologna-Roma en ik zag dat hij de leider in de verdediging was. Hij staat in een viermansdefensie aan de linkerkant en heeft daar een opbouwende rol. Dat is hem bij Ajax ingepeperd en dat zie je terug bij Bologna, een team dat verzorgd voetbal probeert te spelen in de Serie A."

Volgens Haak kan Denswil misschien nog wel een stap hogerop. "Hij heeft zich de voorbije jaren goed ontwikkeld als voetballer en laat zien dat hij in de Serie A echt meekan. Misschien dat hij dus nog wel een stap hogerop kan zetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws