'Procedureslag tussen Beerschot en Mechelen gaat voort: was het nu 10 of 18 juli?'

'Procedureslag tussen Beerschot en Mechelen gaat voort: was het nu 10 of 18 juli?'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 16:37wo 16-10-2019 om 16:37

Tien speeldagen zijn we inmiddels ver in de Jupiler Pro League, maar K. Beerschot V.A. hoopt nog steeds dat het het plekje van KV Mechelen kan innemen. Na operatie 'Propere Handen' oordeelde het BAS nochtans dat Malinwa zijn plaats in Eerste Klasse A mocht behouden. Daar weigert Beerschot zich bij neer te leggen.

De Ratten houden de komende weken een nieuwe procedurefase rond Dejan Veljkovic in de gaten. Die stapte, samen met drie van de veroordeelde bestuursleden van KV Mechelen, naar de ondernemingsrechtbank in Brussel. Daar vecht de Servische makelaar de schorsing aan die hem werd opgelegd voor het BAS. Als Veljkovic gelijk krijgt, kan dat ook voor Beerschot interessant zijn.

Op het Kiel argumenteert men immers dat, wanneer het annulatieverzoek van Veljkovic aanvaard wordt, het hele proces wel eens opnieuw gevoerd zou moeten worden. Als dat het geval is, zijn we weer vertrokken voor een erg lange procedureslag. Mogelijk valt een nieuwe beslissing dan pas na het begin van het seizoen 2020-2021, schetst Het Nieuwsblad.

Of Beerschot een poot heeft om op te staan, is echter twijfelachtig. Volgens KV Mechelen is de deadline voor een annulatieverzoek immers verstreken, aangezien het BAS op 10 juli een uitspraak bracht over de mogelijke degradatie van Malinwa. Bij Beerschot ziet men dat echter anders: het gehele proces werd pas afgerond op 18 juli, dus neemt de club díe datum als eindpunt. Voer voor specialisten ...

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws