Hairemans moet nog wennen: Bij KV Mechelen is die klik totaal anders

Hairemans moet nog wennen: "Bij KV Mechelen is die klik totaal anders"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 16:02wo 16-10-2019 om 16:02

Kind-aan-huis Geoffry Hairemans koos deze zomer (noodgedwongen) voor een overstap naar KV Mechelen. Bij grote liefde Royal Antwerp FC had de sierlijke middenvelder nog nauwelijks zicht op speelkansen. Antwerpen verlaten, dat is voor Hairemans een moeilijke opgave, nu nog steeds.

Zijn link met den Antwerp is dan ook bijzonder sterk. "De mensen op de club, van materiaalmannen tot de mensen op kantoor, ken ik al jaren en jaren", legt Hairemans zelf uit bij Sport/Voetbalmagazine. "Dat heb ik nodig, ik moet me ergens thuis voelen om goed te presteren. Buiten Antwerpen heb ik nog nergens echt een goed gevoel gehad en dus ook niet super gepresteerd."

"Nu, bij KV Mechelen, is die klik ook totaal anders", moet Hairemans toegeven. "Ik ken de mensen niet; ik ben er nog niet thuis. Dan ben ik ook nog niet honderd procent mezelf. Maar ik heb wel het gevoel dat het kan ontstaan. Dit is een hecht ploegske met topkerels, dat past mij ook wel heel erg."

Een anekdote uit café Ter Rivieren, op een steenworp van de Bosuil, duidt de sympathie van het Antwerp-publiek voor Hairemans. Jarenlang hing er een schilderij van de linkspoot, tot hij deze zomer vertrok. Prompt haalde de café-eigenaar het weg. "Hij zei: "Hij speelt niet meer voor d’n Antwerp, hé"", aldus een lachende Hairemans. "Zijn vrouw met wie hij het café runt zei direct: "Ge hangt dat terug, hé." Dit is mijn thuis. Deurne, dit café, Antwerp."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Hairemans ooit nog voor Antwerp?

(257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws