Heel wat Belgische links bij sterkste spelers op FIFA 20: Lukaku valt naast podium

Heel wat Belgische links bij sterkste spelers op FIFA 20: Lukaku valt naast podium

16-10-2019 15:44 Laatste update: 15:58
1

Sinds eind september ligt FIFA 20 in de winkelrekken. Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar de stats in de razend populaire voetbalgame. Wie is bijvoorbeeld de sterkste speler op FIFA? In de top-tien vinden we zowaar vier spelers met een Belgische link terug.

Twee van de allerkrachtigste voetballers in het computerspel zijn Belgen: Romelu Lukaku en Obbi Oulare. De aanvaller van Standard Luik prijkt op een knappe zevende stek, met strength 94. Daarmee staat hij onder meer op dezelfde hoogte als topverdediger Nicklas Süle van Bayern München. Dat Lukaku in de bovenste regionen staat, hoeft niet te verbazen. De topschutter van de Rode Duivels heeft 95 punten en valt daarmee net naast het podium.

Degene die hem daar afduwt, is ook een oude bekende: Kalidou Koulibaly. De oud-verdediger van KRC Genk, nu Napoli, heeft evenzeer 95, maar scoort hoger in zijn andere stats. Daardoor krijgt hij de bronzen medaille om de nek. Eén plekje hoger vinden we opnieuw een jongen met een verleden in de Jupiler Pro League terug. Wesley Moraes krijgt het zilver mee naar huis. De Braziliaan ruilde Club Brugge deze zomer voor Aston Villa.

De leidersplaats bedreigen, lukte Wesley echter niet. Met zijn 95 punten komt hij twee eenheden te kort om Adebayo Akinfenwa af te troeven. De Britse cultspits werkt dit seizoen in dienst af van Wycombe Wanderers. 'The Beast', zoals zijn bijnaam luidt, moet daar het verschil maken met zijn oersterke lichaam.

De volledige top-20 vind je hier.