'Toeschouwersaantallen in Jupiler Pro League stijgen, met dank aan KV Mechelen'

'Toeschouwersaantallen in Jupiler Pro League stijgen, met dank aan KV Mechelen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 15:01wo 16-10-2019 om 15:01

De Jupiler Pro League blijft populair bij de Belgische voetbalfan. Dat valt af te leiden uit de toeschouwersaantallen in de stadions gedurende de eerste tien speeldagen van de huidige competitie. Die zijn lichtjes gestegen.

Sport/Voetbalmagazine haalde het rekenmachine boven en komt met volgende conclusie: het gemiddelde aantal supporters dat aanwezig was bij een wedstrijd uit de JPL, is in deze eerste maanden van de competitie gestegen met ruim 400 per wedstrijd ten opzichte van vorig seizoen. Tussen juli en oktober van 2018 kreeg een JPL-duel 10.241 toeschouwers over de vloer, deze jaargang zijn dat er 10.665.

Die cijfers zijn hoopgevend, zeker na het losbarsten van operatie 'Propere Handen'. Waar sommige waarnemers verwachtten dat die affaire een negatieve invloed zou hebben op de interesse van de Belgische voetballiefhebber, blijkt dat niet het geval te zijn, integendeel. De aantallen stegen dus lichtjes.

Die stijging lijkt voornamelijk te danken te zijn aan KV Mechelen. De traditieclub keerde deze zomer weer terug op het hoogste niveau. In de vier thuisduels tot dusver trok Malinwa gemiddeld 14.243 fans. Dat zijn er zowat 10.000 (!) meer dan Sporting Lokeren, dat aan het einde van vorig seizoen degradeerde naar Eerste Klasse B.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws