Groot nieuws uit Spanje: El Clásico mogelijk niet in Camp Nou, maar Bernabéu

Groot nieuws uit Spanje: El Clásico mogelijk niet in Camp Nou, maar Bernabéu

16-10-2019 13:31 Laatste update: 13:46
2

De onrustige situatie in Catalonië heeft mogelijk ook effect op het Spaanse voetbal. Het bestuur van de Primera División heeft het verzoek ingediend om El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid op 26 oktober te verhuizen naar Estadio Santiago Bernabéu.

Het is zéér onrustig in Catalonië, waar duizenden demonstranten al dagen de straat op gaan. Op verschillende plekken vinden gewelddadige botsingen tussen de betogers en de politie plaats. Er heerst grote onrust, omdat maandag negen Catalaanse politici werden veroordeeld tot meerjarige celstraffen.

Omdat er ook acties aangekondigd zijn voor zaterdag 26 oktober - de dag van El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid - is een wedstrijd in Camp Nou mogelijk onverantwoord. Als Barça en Real akkoord gaan, zal de Spaanse topper niet in Barcelona maar Madrid worden gespeeld. De beslissing valt vermoedelijk in de komende dagen.

El Clásico is de eerstvolgende thuiswedstrijd die Barcelona zal spelen na de uitspraak van het Spaanse hooggerechtshof. De Catalaanse separatistische leiders zijn veroordeeld tot celstraffen van tussen de negen en dertien jaar voor hun rol bij het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum in 2017.