Thorup ziet struikelblok bij KAA Gent: “Daar zijn we kwetsbaar”

Thorup ziet struikelblok bij KAA Gent: “Daar zijn we kwetsbaar”

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 12:47wo 16-10-2019 om 12:47

KAA Gent is een aanvallende machine, maar verdedigend zit het nog niet top in elkaar. Dat vindt ook coach Jess Thorup tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Thorup weet wat er beter moet bij KAA Gent. “Het verdedigende aspect. We moeten defensief sterker worden, als geheel. Aanvallend lukt alles. Er zitten voldoende offensieve patronen en looplijnen in ons spel. We komen aan genoeg kansen en doelpunten, maar verdedigend zijn we kwetsbaar.”

“Omdat ik over goeie spelers beschik die altijd de voetballende oplossing zoeken”, gaat Thorup verder. “Ik heb geen klootzakken, die af en toe de bal in de tribune trappen. Niet dat ik zoiets de hele tijd wil zien. Spelers moeten zich bewust zijn van de worst case oplossing. Iedereen is betrokken bij de aanvallende bewegingen. Dat moeten we ook terugvinden bij het verdedigende werk.”

KAA Gent is een voetballende ploeg. “Wij zijn erg goed met de bal. Alleen is de waarheid dat we minstens de helft van de tijd de bal niet hebben. Daar moeten we aan werken. Iedereen is nu lovend over de vele goals die Club Brugge maakt. Maar weet je wat hun sterkste punt is? Hun defensieve kracht. Als je na tien speeldagen maar drie goals tegen kreeg, ben je een topploeg.”

Thorup is echter niet van plan om meer verdedigend te gaan spelen. “Realistisch voetbal achterin houdt ook in dat de aanvallende spelers meer gaan meedenken over defensief werk. Ik zou meer verdedigende spelers kunnen opstellen. Maar ik verkies aan die offensieve spelers defensieve taken mee te geven.”

Poll

Heeft Thorup hier gelijk?

(223 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws