Malinovskiy vindt zijn draai nog niet bij Atalanta: “Het systeem is ingewikkeld”

Malinovskiy vindt zijn draai nog niet bij Atalanta: “Het systeem is ingewikkeld”

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 12:27wo 16-10-2019 om 12:27

Ruslan Malinovskiy maakte de overstap van KRC Genk naar Atalanta. Momenteel moet de middenvelder genoegen nemen met invalbeurten. Willem Haak ziet tegenover Sporza dat hij zijn draai nog moet vinden.

De Italiaanse club speelt met een vast systeem. "Atalanta heeft niet heel veel aankopen gedaan. Ze hebben de Champions League gehaald en alleen maar geld neergeteld voor Luis Muriel van Sevilla en Malinovskiy. Je ziet dat ze allebei nog niet in de basis worden opgenomen."

"Atalanta heeft weinig verkocht en speelt nagenoeg met de basiself die vorig jaar derde geworden is in Italië”, gaat Haak verder. “Trainer Gasperini heeft nog niet nagedacht hoe hij dat zou willen veranderen en gaat gewoon verder met dit plan. En het werkt, want Atalanta staat voorlopig opnieuw 3e.”

De Oekraïner is misschien wel té aanvallend ingesteld. "Het is ook een beetje de vraag hoe Malinovskiy zou passen in het systeem van Gasperini. Atalanta speelt met een ingewikkeld systeem met drie centrale verdedigers en 4 of 5 middenvelders, waarvan twee controleurs zijn.”

Tijd geven
“Ik vermoed dat Gasperini vreest dat Malinovskiy gevaarlijk is voor de balans in zijn team. Hij denkt toch vooral aanvallend. Op termijn zullen ze wel roteren en zal er meer speeltijd inzitten. In Italië is het ook belangrijk dat je de taal spreekt en dat doet Malinovski nog niet. Geef hem nog een half jaar en dan zal de situatie anders zijn”, aldus Haak.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat hij nog zal slagen bij Atalanta?

(231 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws