De Roeck over Kompany: Zijn terugkeer naar België is een zegen

De Roeck over Kompany: "Zijn terugkeer naar België is een zegen"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 11:05wo 16-10-2019 om 11:05

Franky Vercauteren maakt komende zondag in de thuismatch tegen Sint-Truiden zijn rentree als hoofdcoach van Anderlecht. Jonas De Roeck, die Anderlecht in Charleroi naar drie punten loodste, neemt terug zijn positie van assistent in.

Toch is de ambitie niet verdwenen bij De Roeck. "Ooit wil ik opnieuw T1 worden. Maar toen ik naar Anderlecht kwam, hadden zowel de club als ik een langetermijnvisie. Ik wilde hier langere tijd aan de slag. Dus kan ik me zeer goed verzoenen met de functie die ik nu invul. Er is veel werk aan de winkel", zegt De Roeck in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De Roeck ging ook in op de discussie over de dubbelrol van Vincent Kompany. De Geschillencommissie van de KBVB legde Anderlecht dinsdag nog een maximumboete op voor het overtreden van de regels. Kompany was wel degelijk coach zonder de vereiste papieren.

Volgens De Roeck is het much ado about nothing. "Je moet het zien als teamwork. Als je een icoon als Vincent Kompany in de rangen hebt, zou het onzinnig zijn om geen beroep te doen op zijn raad en inzichten. Zijn terugkeer naar België is een zegen", besluit de ex-T1 van Sint-Truiden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws