Oulare staat voor de zoveelste keer op: Hij heeft er jaren veel van afgezien

Oulare staat voor de zoveelste keer op: "Hij heeft er jaren veel van afgezien"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 10:40wo 16-10-2019 om 10:40

Obbi Oulare sloot dinsdag na nog maar eens een revalidatie terug aan bij de groepstraining van Standard. Oulare en zijn entourage hopen dat alle fysieke ellende nu eindelijk voorbij is.

Spierblessures, een heupoperatie, een vervelende, ongelukkige beenbreuk - niets werd de 23-jarige Oulare bespaard. Een specifiek oorzaak voor alle kwetsuren, valt er volgens topkinesist Lieven Maesschalk niet aan te wijzen. "Sh*t happens - soms komt het daarop neer. Obbi herstelde goed van zijn heupoperatie, speelde één wedstrijd (tegen STVV, red.) en brak dan zijn been. Pure pech", tekent Het Laatste Nieuws op.

Volgens Maesschalk heeft Oulare vooral nood aan tijd en geduld. "Laat hem rustig opbouwen, je moet in zo'n situaties niets willen forceren. Hij moet eens een lange periode achter mekaar kunnen voetballen. Gelukkig is Obbi een positieve jongen - ik maak me geen zorgen. Zijn mentaliteit zal het verschil maken."

Vader Souleymane wijst eveneens op die mentale kracht bij zijn zoon. "Iemand anders in zijn situatie had allang opgegeven. Nochtans heeft hij er de laatste jaren veel van afgezien. (zucht) Al die blessures. Maar Obbi is mentaal heel sterk en dat is niet evident."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws