Royal Antwerp FC trok Mpenza uit het zwarte gat: Op termijn trainer worden in 1A

Royal Antwerp FC trok Mpenza uit het zwarte gat: "Op termijn trainer worden in 1A"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:45wo 16-10-2019 om 09:45

Emile Mpenza hing in 2014 zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Daarna belandde de ex-Rode Duivel in het zwarte gat, met een depressie tot gevolg. Dankzij een helpende hand van Luciano D'Onofrio is de inmiddels 41-jarige Mpenza weer helemaal opengebloeid.

Mpenza doet in Sport/Voetbalmagazine zijn verhaal en erkent dat hij na zijn profloopbaan niet gelukkig was. "Het was geen depressie tot het punt van alcoholist worden, maar het is duidelijk dat ik teveel nadacht en geen zin meer had om mensen te zien. Pas later begrijp je hoe slecht het eigenlijk ging in je hoofd. Het is zoals je carrière als profvoetballer, dan kan je ook niet altijd bevatten wat je overkomt."

In de zomer van 2018 helpt oude bekende D'Onofrio de jongste Mpenza uit het dal door hem een bescheiden job als hulptrainer bij Royal Antwerp FC aan te bieden. "Ik begon onderaan de ladder, ik hield me bezig met de aanvallertjes van de U9. Ondertussen ben ik T2 geworden van Chris De Witte bij de U16 en train ik de spitsen van de U18 en de reserven."

En Mpenza heeft het trainersvirus inmiddels te pakken gekregen. "Ik zet mijn opleiding verder. Ik behaalde het trainersdiploma UEFA B, samen met Jérémy Perbet en Meme Tchité. Ik begin nu aan de UEFA A, daarna ga ik me toeleggen op het Pro Licencediploma. Als alles goed verloopt, is dat binnen twee jaar binnen." Het uiteindelijk doel? Trainer worden in de Jupiler Pro League. "Op termijn wel, ja. Maar dat is nog ver weg", besluit de 57-voudig Rode Duivel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws