Haan ziet verval van Anderlecht met lede ogen aan: Alles is veranderd

Haan ziet verval van Anderlecht met lede ogen aan: "Alles is veranderd"

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:30wo 16-10-2019 om 09:30

Anderlecht dacht afgelopen zomer aan een nieuw tijdperk te beginnen met het aanstellen van Vincent Kompany als speler-trainer. Paars-wit is echter dramatisch aan het seizoen begonnen, staat na tien speelronden dertiende en heeft met Franky Vercauteren al een andere T1 aangesteld: Arie Haan ziet het met lede ogen aan.

De tweevoudig WK-finalist was in drie periodes werkzaam als speler en trainer bij Anderlecht en volgt zijn oude club nog steeds op de voet. Haan had vooraf al zijn bedenkingen bij de 'Kompany-constructie'. "Ik heb voor dit seizoen al aangegeven dat zo'n constructie onmogelijk is op dit niveau. In de vierde of vijfde klasse kun je wel speler-trainertje spelen, maar niet in het profvoetbal", vertelt hij aan het Nederlandse dagblad De Telegraaf.

De zeventigjarige Haan herkent Anderlecht sowieso bijna niet meer terug, sinds de legendarische Constant Vanden Stock in 1996 afstand deed. "De oude Vanden Stock was natuurlijk de ziel van de club. Toen zijn zoon (Roger, red.) het heeft overgenomen, verdween al een stukje van de cultuur. Nu hij ook weg is, is alles veranderd."

Haan heeft het er nog wel eens over met Jan Mulder. "Die vindt het ook zo verschrikkelijk. Het was natuurlijk ook Jan zijn club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws