Wissel De Gea 'huge concern' voor Manchester United met het oog op Liverpool-thuis

Wissel De Gea 'huge concern' voor Manchester United met het oog op Liverpool-thuis

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 08:00wo 16-10-2019 om 08:00

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 16:51wo 16-10-2019 om 16:51

Manchester United heeft dinsdagavond slecht nieuws uit Solna gekregen. David De Gea viel geblesseerd uit tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Spanje en is een vraagteken voor de kraker tegen Liverpool, direct na de interlandperiode. 

De Gea moest zich dinsdagavond na een uur moeten vervangen door Chelsea-collega Kepa Arrizabalaga vanwege een spierblessure. De Spaanse bondscoach Robert Moreno verklaarde na de wedstrijd dat De Gea tijdens de rust al klachten had, maar na een korte behandeling toch door wilde voetballen. In de tweede helft ging het echter alsnog mis: nadat de sluitpost een bal wegtrapte, schoot het erin en kon hij niet meer verder.

Manchester United bevestigt via de clubkanalen dat achter de naam van de doelman een groot vraagteken staat, in aanloop naar de altijd beladen ontmoeting met Liverpool van zondagmiddag. Een absentie van De Gea zou een 'huge concern' zijn voor Manchester United, dat terugkijkt op de slechtste Premier League-start in de clubgeschiedenis: men komt na acht wedstrijden niet verder dan een twaalfde plek. Liverpool heeft juist nog geen punt laten liggen dit seizoen.

Update 16.51: Dat De Gea zondag van de partij is tegen Liverpool, lijkt zo goed als uitgesloten. Volgens The Sun vreest Manchester United er zelfs voor dat het de 28-jarige Spanjaard twee maanden moet missen. Sergio Romero zal zondagmiddag vermoedelijk de honneurs waarnemen op Old Trafford.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws