'Vertenten vecht ontslag aan, KBVB mag helemaal niet op beide oren slapen'

'Vertenten vecht ontslag aan, KBVB mag helemaal niet op beide oren slapen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 07:00wo 16-10-2019 om 07:00

Bart Vertenten heeft zijn ontslag bij de Belgische voetbalbond aangevochten. De ex-scheidsrechter werd omwille van zijn aandeel in ‘Operatie Propere Handen’ aan de deur gezet. Maar mogelijk krijgt de KBVB toch ongelijk.

De voetbalbond ontsloeg Vertenten wegens dringende redenen nadat hij verdacht werd van matchfixing, alsook door zijn goede banden met spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Volgens Het Laatste Nieuws kan de motiveringsbrief van de KBVB doorslaggevend zijn  in de rechtbank.

Ook Patrick Humblet, professor arbeidsrecht aan de Universiteit van Gent, is die mening toegedaan. "Alles staat of valt met de formulering van de motivatie in de ontslagbrief. Dat is het enige waar de rechter zich op mag baseren. De KBVB moet duidelijk omschrijven waarom elke verdere professionele samenwerking definitief en onmogelijk is geworden."

Rieder als troef
Zo moet de motivering van de KBVB zeer helder zijn, terwijl dat niet het geval lijkt. "Geschonden vertrouwen lijkt me nogal vaag, het komt niet over als een sterk argument. Als de KBVB die bewoordingen gebruikt, dan vrees ik voor hun kansen."

Zeker omdat Hans Rieder, de bekende Gentse procedurepleiter die Vertenten verdedigt, zijn stiel goed kent, vult Humblet er nog aan toe. "Al is het uiteindelijk wel de rechter die beslist welke partij hij volgt...", besluit de man.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Snap jij deze reactie van Vertenten?

Ja
69%
Nee
31%
(965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws