Menzo (ex-Lierse) praat over racisme tijdens zijn actieve carrière

Menzo (ex-Lierse) praat over racisme tijdens zijn actieve carrière

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 22:44di 15-10-2019 om 22:44

Stanley Menzo is diep geraakt door de schandalige incidenten die plaatsvonden tijdens Bulgarije – Engeland. De voormalig doelman van onder meer Lierse heeft te doen met de spelers die racistisch werden bejegend vanaf de tribunes in Sofia.

Zelf maakte Menzo tijdens zijn actieve carrière mee hoe het is om te maken te krijgen met racisme. "Mensen die dit nooit hebben meegemaakt, weten niet hoe vernederend dit is, weten niet dat het door merg en been gaat", legt de gewezen doelman uit in De Telegraaf. "Als er iemand voor je staat die je discrimineert, heb je de keuze een hartig gesprek aan te gaan of een klap uit te delen, waarbij ik altijd voor de eerste optie zou kiezen."

"Maar als de geluiden vanaf de tribunes komen en de hele wereld op tv ook nog eens meekijkt, heb je geen andere mogelijkheid dan de vernedering te ondergaan", gaat Menzo verder. "En ik kan je verzekeren: dat is ongelooflijk, echt ongelooflijk pijnlijk. Het racisme dat ik over me heb heen gekregen, is niet alleen een dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws