Menzo (ex-Lierse) praat over racisme tijdens zijn actieve carrière

Menzo (ex-Lierse) praat over racisme tijdens zijn actieve carrière

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 22:44di 15-10-2019 om 22:44

Stanley Menzo is diep geraakt door de schandalige incidenten die plaatsvonden tijdens Bulgarije – Engeland. De voormalig doelman van onder meer Lierse heeft te doen met de spelers die racistisch werden bejegend vanaf de tribunes in Sofia.

Zelf maakte Menzo tijdens zijn actieve carrière mee hoe het is om te maken te krijgen met racisme. "Mensen die dit nooit hebben meegemaakt, weten niet hoe vernederend dit is, weten niet dat het door merg en been gaat", legt de gewezen doelman uit in De Telegraaf. "Als er iemand voor je staat die je discrimineert, heb je de keuze een hartig gesprek aan te gaan of een klap uit te delen, waarbij ik altijd voor de eerste optie zou kiezen."

"Maar als de geluiden vanaf de tribunes komen en de hele wereld op tv ook nog eens meekijkt, heb je geen andere mogelijkheid dan de vernedering te ondergaan", gaat Menzo verder. "En ik kan je verzekeren: dat is ongelooflijk, echt ongelooflijk pijnlijk. Het racisme dat ik over me heb heen gekregen, is niet alleen een dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws