Leeds wil terug naar top: 'Mogelijkheid om club naar niveau Man City te tillen'
Leeds-manager Marcelo Bielsa

Leeds wil terug naar top: 'Mogelijkheid om club naar niveau Man City te tillen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 22:31di 15-10-2019 om 22:31

Leeds United hoopt terug te keren in de top van het Engelse voetbal. Clubeigenaar Andrea Radrizzani heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven over het overnameproces en ziet kansen om Manchester City achterna te gaan.

De Italiaan wil Leeds niet per se verkopen, maar hij wil de drievoudig Engels kampioen wel een impuls geven. Momenteel liggen er drie aanbiedingen op tafel, waarvan Qatari Sports Investment de beste papieren lijkt te hebben. Die onderneming is in handen van Paris Saint-Germain-baas Nasser Al-Khelaifi.

"Met Nasser heb ik al lang goed contact. We zijn vrienden. Zij hebben de mogelijkheid om deze club naar het niveau van Manchester City te tillen, dus voor de fans is dit een geweldige mogelijkheid", zegt Radrizzani tegen The Times. "De tweede aanbieding die nog over is, is er een uit Amerika. Die man is sinds jongs af aan al een groot Leeds-fan, dat spreekt in zijn voordeel. De derde bieder is iemand die momenteel al een club in Italië bezit. Dat zou voor samenwerkingsvoordelen zorgen, met huurspelers kunnen we dan direct de kwaliteit in onze selectie vergroten."

Leeds United staat momenteel vijfde in het Championship. De ploeg van manager Marcelo Bielsa greep vorig seizoen nipt naast promotie naar de Premier League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws