Thorup verrast: 'KAA Gent is nog geen echte topclub in België'

Thorup verrast: 'KAA Gent is nog geen echte topclub in België'

15-10-2019 22:15
3

Na een sterk seizoensbegin lijkt KAA Gent weer te mogen dromen van een titel. Goed nieuws voor de Buffalo's, die zich bij de absolute top van de Belgische top zien. Jess Thorup vindt dat toch iets overdreven.

Volgens de trainer van Gent behoort zijn ploeg nog niet tot de absolute top in België. "KAA Gent wil zo graag een topclub zijn. Maar om dat echt te zijn, moet je vijf tot tien jaar lang in de top staan en elk jaar Europees voetballen. Het is niet omdat je vier jaar geleden kampioen werd dat je een topclub bent", klinkt het verrassend in Sport/Voetbalmagazine.

De trainer vindt dan ook dat men bij Gent nog iets te veel in het (recente) verleden leeft. "Hier staat men nog wel eens stil bij het verleden. Beter is je af te vragen wat nodig is om vanuit je huidige positie vooruit te komen", raadt hij aan.

"Beter met kleine stapjes vooruitgaan, dan te denken dat je er met één grote kan geraken. Niet de ene keer nummer één zijn, dan zeven en vervolgens vijf. Maar van vijf naar vier, dan drie en zo verder omhoog", aldus Thorup.